Premium hälsorekommendationer med Farshid Sistani läkare

Hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare 2022? Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider. Hitta extra information på Farshid Sistani läkare.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt.

Behandlingen: Det handlar egentligen om att lindra symtomen, säger Dr. Desai. De flesta läkare börjar med steroider, medan tuffare situationer kan kräva injektioner som kallas biologiska läkemedel som hjälper till att undertrycka det som orsakar blossen. Din hud kan också föreslå att du provar en excimerlaser, som kan fungera på enskilda fläckar som inte svarar på andra terapier. Men du bör också ta hänsyn till din hårvårdsrutin, påpekar Desai. Att inte schamponera håret varje dag kan minska mängden hudutslag, eller en terapeutisk oljekräm kan också göra underverk.

Hur lång tid tar det att avgifta från alkohol hemma? Hur lång tid det tar att detoxa från alkohol beror på flera faktorer, inklusive om du avgiftar dig hemma eller under medicinsk övervakning. Detoxing hemma tar vanligtvis längre tid eftersom du bör vara försiktig för att undvika allvarliga komplikationer. När du avgiftar alkohol på ett rehabcenter övervakar sjuksköterskor och läkare vitala tecken, ger tillräcklig näring och behandlar komplikationer om de uppstår. Alkohol kan stanna i ditt system i flera timmar beroende på hur mycket du drbläck. När det börjar lämna din kropp börjar tidiga abstinenssymptom.